Our Studio Playlist

2019 © Paring Onions

Greatwall Complex

PUBLIC SPACE INTERIOR

Wuhan, China

This brand new commercial development comprises of 2 twin towers located in the CBD of Wuhan City Center. The design emphasize on its overall architectural language and compliments the mass and form of the buildings. The lobby reveals a 3 storey tall ceiling, surrounded by full height clear glass facade which further enhanced its spaciousness. The cores are cladded in monumental forms with seamless corian finishes, and by using a special router technique, integrating a back-lit effect on the corian revealing series of floral pattern inspired by Wuhan’s embroidery history. The lobby lounge is demarcated by 2 timber seating pods ‘floating’ on a black gravel pool – a minimalistic touch to create a calming space that separates itself to the busy human traffic.

The 5 levels retail podium sits at the base of two high rise commercial towers. The public space at the podium provides an interactive retail space which caters the commercial demands of the towers’ occupants. Featuring a 5 level tall atrium space show-casing a digitally controlled dynamic installation, the retail complex creates a sophisticated retail experience complimenting its corporate nature of the surrounding.

The Atrium space is further enhanced by the continuous escalators design that mimic the movement of a ribbon, visually connecting all the levels which leads to the architectural skylights connecting the two towers above.

More Works

1/1